Welke autoverzekering past het beste bij u?

De premies van autoverzekeringen stijgen al jaren omdat verzekeraars steeds hogere kosten hebben. Die berekenen ze weer door in de premies. Daardoor kan het interessant zijn om weer eens kritisch naar de dekking van uw autoverzekering te kijken.

vrouw omarmt haar rode auto liefdevol
Nieuws
Datum: 06-10-2023

Er zijn meerdere oorzaken voor de oplopende kosten. Uiteraard heeft de inflatie invloed, evenals de hogere lonen en de prijzen van grondstoffen en energie. Daarnaast is het aantal schades in de afgelopen jaren toegenomen. En omdat er tegenwoordig steeds meer geavanceerde techniek onder de motorkap zit, zijn reparaties vaak duurder.

Verschillen
Uiteindelijk betaalt iedere autobezitter mee om die hogere kosten te dekken. Maar voor sommige van hen gaat de premie harder omhoog dan voor andere. Dat hangt onder andere samen met waar u woont, hoe oud u bent en in welke auto u rijdt.

Andere dekking
Veel mensen sluiten bij de aankoop van hun auto een verzekering af en kijken er daarna niet meer naar om. Terwijl het juist slim kan zijn om na verloop van tijd over te stappen op een andere dekking. Hoewel dit afhankelijk is van uw auto én uw persoonlijke voorkeuren, zijn hiervoor wel enkele vuistregels.

Allrisk en beperkt casco
Een (bijna) nieuwe auto verzekert u bij voorkeur allrisk. Maar wanneer is het verstandig om die dekking over te zetten naar beperkt casco? Over het algemeen is het advies om dat te doen op het moment dat de auto ongeveer zes jaar oud is.

Alleen wettelijke aansprakelijkheid
Wanneer een auto ouder is dan elf jaar is het financieel meestal interessanter om deze alleen nog voor de wettelijke aansprakelijkheid (WA) te verzekeren. De dagwaarde is dan vaak zoveel gedaald dat de premie van een duurdere verzekering niet meer in balans is met het risico dat u loopt.

U kiest
Uiteraard zijn er uitzonderingen op deze vuistregels. Misschien is uw auto waardevaster dan de gemiddelde. Of loopt u liever minder risico en heeft u daar meer premie voor over. Uiteindelijk bent u degene die kiest!

Wij helpen u graag
Heeft u daar vragen over of vindt u het lastig om het uit te rekenen? Dan helpen wij u graag. Neem dus gerust even contact met ons op als u vragen heeft over uw autoverzekering en de dekking ervan.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag